Teamleider, a.i.
Gemeente Den Haag

De medewerkers van een ICT afdeling spreken hun eigen talenten aan en hebben invloed op de verbeteringen in eigen werkproces. Het zelfsturend vermogen is hiermee vergroot, wat hun vakmanschap ten goede komt.

Algemeen Directeur, a.i.
Reinigingsdienst Waardlanden

De organisatie voorzien van een toekomstvisie, ontwikkelen van de bijpassende strategie en de bedrijfsvoering zodanig inrichten, dat het bestuur zich slechts nog op hoofdlijnen met de organisatie bezig hoeft te houden. De omvang van de organisatie uit te breiden met andere gemeenten.

Hoofd Bedrijfsondersteuning, a.i.
Gemeente Vianen

Tijdens het vervangen wegens tijdelijke afwezigheid van de lijnmanager de afdeling begeleid naar een meer resultaatgerichte en zelfstandige manier van werken.

Organisatieadviseur
Dienst Milieu- en Bouwtoezicht

Op basis van de bestaande visie en strategie de dienstverlening van de bedrijfsondersteunende afdeling Advies en Control afgestemd op de behoefte van de organisatie. Hiertoe behoorde tevens het Ontwikkelen van een strategisch HRM beleid.

Organisatieadviseur
Memocom

Onderzoek verricht naar de effectiviteit van de organisatie in al z'n merites en adviseren over de meest optimale inrichting en aansturing van de organisatie.

Coach
Nederlands Forensisch Instituut

Door middel van coaching een aantal medewerkers nieuwe gezichtspunten gegeven, waarmee zij meer inzicht kregen in de effecten van hun eigen handelen.

Verandermanager
Gemeente Amsterdam

Ontwikkelen van een visie en strategie voor de inrichting van de bedrijfsondersteunende afdelingen binnen dit stadsdeel, als ook het ontwerp van de ondersteunende afdelingen.

Interim manager for governmental en non-profit organisations
Intermin

Gedurende drie jaren binnen verschillende departementen zeer uiteenlopende opdrachten vervuld. Deze opdrachten liepen uiteen van het begeleiden van een (politiek) beleidstraject tussen verschillende partijen met even zovele belangen tot verandertrajecten in de kunstwereld. Behalve dat de resultaten steeds opnieuw bevredigend waren, heb ik zelf vooral geleerd wat mensen beweegt en wat hen remt tijdens veranderprocessen.

Hoofd Bedrijfsbureau Concernstaf
Ministerie van VROM

Tijdens een grootscheepse herindeling van de ondersteunende diensten binnen het ministerie (operatie Zeus) lag mijn taak in het ontwerp en inrichting van een bedrijfsbureau in de Concernstaf. Omdat de beoogde medewerkers uit verschillende voormalige organisatieonderdelen kwamen, is veel aandacht geweest voor het harmoniseren van de cultuur binnen de afdeling.

Diverse
Diverse ministeries

In de periode 1975 tot 2005 als werknemer binnen verschillende ministeries (Financiën, Onderwijs en Wetenschappen, VROM) werkzaamheden vervuld van uiteenlopende aard. Ben op latere leeftijd pas gaan studeren. Daarna heeft mijn carrière zich vooraleerst gericht op HRM, later op de organisatiekant.

 

Contact

Luzis Organisatieontwikkeling & Interimmanagement

Pijlkruidvaart 14 2724 VE Zoetermeer

Tel: 06-14384339  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.