Geheel in het teken van de tijdsgeest bundelt Luzis onder ‘Luzis United” indien nodig haar krachten met anderen en biedt op die manier een integrale aanpak voor problemen die meerdere disciplines vragen. In deze samenwerking deelt Luzis de passie voor mens en organisatie

Door co-creatie met de Elangroep (www.Elangroep.nl) ontstaat een nieuw product dat wij de “Oorspronkelijke organisatie, de voorsprong van de oorsprong” noemen.

Mensen en organisatie hebben een oorsprong die in de loop van jaren uit het oog is verloren. We worden geboren (ontstaan) en in de prille jaren creëren we, op basis van een veelbelovend nieuw leven, in samenspel met onze opvoeders en adviseurs, een mogelijkheid tot (over)leven. Dit proces verloopt via vallen en opstaan. We bouwen mechanismen op om ons staande te houden, maken constructies/ doen aanpassingen om maar aan de wens van de omgeving/klant te voldoen. Onderweg verliezen wij onszelf.

Door stil te staan bij onze oorsprong en oog te hebben voor onze eigen kwaliteiten ontdekken we wat we gaandeweg hebben ingeleverd.

Vanuit deze hernieuwde ontwikkeling van zelfbewustzijn kunnen mensen en organisaties dit omzetten in een voorsprong. Een voorsprong op anderen, een voorsprong op concurrenten. Deze voorsprong vanuit de oorsprong realiseert betere samenwerkingsrelaties, met collega’s, klanten en stakeholders. Deze voorsprong creëert meer verbinding en meer werkplezier. Hier komt een mens/ organisatie uit voort die het verschil maakt en resultaten boekt. De winst hierbij is zowel persoonlijke groei als financieel gewin.

Hierdoor ontstaan nieuwe vormen in organisaties. Medewerkers sturen hun eigen ontwikkeling. Zij zijn verantwoordelijk voor een goed functioneren. Zij geven aan wat ze nodig hebben om verder te groeien. Managers en leidinggevenden geven richting, coachen en faciliteren. Zij worden ‘masters of the proces’. Het harkjesschema wordt ontharkt. Het product is leidend. Medewerkers vullen het proces vanuit hun eigen talenten. Staf is ondersteunend.

Functies worden rollen en er ontstaat een dynamisch systeem van tijdelijke samenwerkingsverbanden, zowel binnen als buiten de organisatie. Het Taylorisme (van boven bepalen hoe de wereld er uit moet zien, zal overgaan in een natuurlijk systeem dat zich op natuurlijke wijze vormgeeft.

Wij doen dit vanuit:

  • Degelijke analyse
  • Co creatie met de medewerkers en leidinggevenden
  • Vitale verbindingsscan
  • Werken vanuit de individuele- en organisatiekracht
  • Open houding naar binnen en buiten.

Contact

Luzis Organisatieontwikkeling & Interimmanagement

Pijlkruidvaart 14 2724 VE Zoetermeer

Tel: 06-14384339  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.