Een nieuw seizoen, een nieuw geluid….(en een nieuwe website)

dinsdag, 01 oktober 2013 15:24

Als je vandaag doet wat je gisteren deed, ziet de toekomst er hetzelfde uit…

De wereld om ons heen ziet er heel anders uit dan vijf jaar geleden, toen ik startte met Luzis. In de eerste plaats is daar de crisis. Die heeft voor veel mensen het denken in gang gezet: ‘het moet anders, maar hoe kunnen we leren van het verleden?’

Het vertrouwen in de mensen van wie we dachten dat zij het allemaal zouden weten, is afgenomen. Stuk voor stuk vielen zij van hun voetstuk: politiek, financiële wereld, top van (zelfs charitatieve) organisaties. ……

De behoefte aan zelfsturing bij burgers ontwikkelt zich.

Door de ongekende invloed van het internet krijgen individuen meer kennis. Kennis is macht en macht is hiermee niet langer voorbehouden aan hen aan de top van de maatschappij. Social media zijn niet meer weg te denken. Individuen groeperen zich: discussie met gelijkgestemden en andersdenkenden is op de social media goed op gang gekomen.

Al deze maatschappelijke bewegingen zie je ook in organisaties ontstaan. Dit betekent een radicale omslag in het denken over het besturen ervan. Ook hier zal ‘aansturing’ meer en meer plaats gaan maken voor ‘zelfsturing’.

Het vak Organisatieontwikkeling krijgt daarmee een nieuwe impuls. Niet langer top-down, maar ook bottum-up! In de afgelopen vijf jaren heb ik deze ontwikkeling op de voet gevolgd en zal deze ook de komende jaren blijven volgen.

Binnen kaders gaat het management meer overlaten aan de medewerkers.

Medewerkers hebben inzicht in hun talenten en weten als geen ander hoe deze in te zetten zijn om hun eigen werkprocessen vorm te geven.

Het zelfvertrouwen groeit en het werkplezier neem toe.

Interim-management kan vanuit deze vernieuwde visie de bestaande denkwijze doorbreken en nieuwe waarden aan organisaties toevoegen.

Luzis verandert. Daar hoort een nieuwe website bij. Een website die aangepast is aan de digitale eisen van deze tijd. Die interactief is en die u uitnodigt om de discussie aan te gaan. Ik zie er naar uit!

Laatst aangepast op vrijdag, 13 december 2013 11:44

Contact

Luzis Organisatieontwikkeling & Interimmanagement

Pijlkruidvaart 14 2724 VE Zoetermeer

Tel: 06-14384339  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.