Organisatieontwikkeling

Ik help organisaties bouwen die beter presteren, klant en burger beter bedienen en meer werkplezier bieden aan de mensen die er werken.

Ik draag hieraan bij door het ontwikkelen van een visie op het veranderdoel, het bedenken van de veranderstrategie en organisatieontwerp.


Implementatie van de verandering gebeurt vooral door motivatie en samenwerking. Veranderen wordt daarmee geen top-down exercitie, maar een beweging van binnenuit.

Bij organisatie- en werkprocessen zet ik een kritische kanttekening. Procesbeschrijvingen kunnen worden gebruikt indien vooraf kan worden bepaald wat de uitkomst van het handelen moet zijn én als dit handelen steeds tot dezelfde uitkomst moet leiden. Processen zijn dan gericht op het behoud van ‘wat is’ of op ‘wat moet zijn’.

Te veel aan processen heeft tot gevolg dat organisaties ‘op slot’ raken. Er is dan geen ruimte voor flexibiliteit, en daarmee ook niet voor innovatie. Bovendien kunnen excellerende medewerkers gedemotiveerd raken. Meer ruimte aan zelfsturing is dan ook mijn motto.

Elke organisatie kan ik helpen met het vinden van een goede balans hierin.

Contact

Luzis Organisatieontwikkeling & Interimmanagement

Pijlkruidvaart 14 2724 VE Zoetermeer

Tel: 06-14384339  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.